De Maatschappij tot Nut van 't Algemeen, Departement Buren. Al sinds 1843.

NUT - departement Buren


Van uit de Rodenheldenstraat kijkt u over de Markt richting Herenstraat , op de achtergrond de waag en de stadspomp. In het midden de oude Nutsspaarbank, nu in gebruik als ijssalon.

Ingang van het Plantsoen waar vroeger het grootste kasteel van Nederland stond. Op de achtergrond is het oude monument te zien, daar bevonden zich oude wapen stenen afkomstig van het kasteel.

Buren Kroningsfeest 1898, versierde boerenwagens in de Buitenhuizenpoort.

Ter hoogte van de Pannenkoekenbakker links van de voorste wagen.

De Herenstraat met links de bewaarschool Wilhelmina en rechts de Openbare lagere School. Het woonhuis links naast de school aan de rechterkant is in de dertiger jaren gesloopt.

Koningin Wilhelmina bezoekt in 1924 het Kon. Weeshuis in Buren. De militair die op wacht staat is Wout van Wijk, later woonachtig in de Zoetendaal.

Ansichten H. de Heus

Het Kon. Weeshuis. De muur aan de voorzijde is in 1952-1953 gesloopt en het hekwerk van de overtuin links is toen in de plaats van de muur gekomen.

Ansichten H. de Heus

 

 

 

.

 

 

Het bestuur hoopt dat u genoten hebt van het programma van het afgelopen seizoen; vanaf nu wordt er gewerkt aan het programma voor het seizoen 2017 – 2018. Wij nodigen u van harte uit hierover mee te denken: suggesties voor een interessante lezing, presentatie of iets dergelijks horen wij graag van u. U kunt hierover contact opnemen met Anneke Berkelaar: 0344-572571, Jan Boelhouwer: 0344-571461, Henny de Heus: 0344-570369, Henk Vermeulen: 0344-572692. Zij zien uw reacties met belangstelling tegemoet.

Wij hopen u ook in het nieuwe seizoen weer te mogen begroeten.